Maşină de ambalat la rădăcină MA5

Maşina de ambalat la rădăcină se foloseşte pentru ambalarea produselor horticole (pomi fructiferi, trandafiri, butași, etc.) prin formarea unui balot care protejează rădăcinile. Maşina este acţionată cu ajutorul unui motoreductor, prin intermediul unui întrerupător de picior.
Substratul folosit poate fi amestec de rumeguş, turbă, pământ de flori, etc.

Modul de ambalare este uşor şi constă din următoarele operaţii:
punerea foliei;
– adăugarea unei cantităţi de substrat;
– punerea arbustului;
– adăugarea unei cantităţi de substrat;
– pornirea maşinii pentru înfăşurarea şi formarea balotului;
– tăierea foliei;
– scoaterea produsului
Timpul pentru operaţiile de sus, după formarea unui operator nu poate depăşi 25 secunde.

Instalaţia se compune din:
1. Masă – o construcţie metalică rigidă executată din profile metalice + tablă deditată pe laser. Pe fiecare picior este montat câte un picioruş ce se poate regla uşor pentru asigurarea planeităţii mesei. În spatele mesei este prins un suport pentru rola de folie.
2. Instalația de ambalare – alcătuită din următoarele părţi principale:
Ansamblu rolă antrenare – compus dintr-o țeavă și un ax care se montează prin intermediul a doi rulmenţi. Pe unul din capetele axului se montează roata de lanț care preia mișcarea prin intermediul unui lanț de la motoreductor. Pe elementele fixe se prinde rola întinzătoare pentru reglarea dimensiunii balotului format.
Ansamblu role mobile – format din două role montate pe rulmenţi rigidizate printr-un cadru, care la rândul lui este prins de doi suporţi ce formează o articulaţie. Pe acest ansamblu sunt prevăzute şi şuruburi de reglare pentru închiderea maşinii.
Banda – din PVC și are rolul de a forma substratul la rădăcina arbuștilor în formă cilindrică;
Grup de antrenare – are rolul de a acţiona maşina în momentul ambalării. Se compune din motoreductor, întrerupător de picior, roţi de lanţ şi lanţ.
Apărători – realizate din tablă vopsită în galben, are rolul de a proteja lanţul.

Maşina de ambalat arbuști nu prezintă pericol de incendiu, explozie, emisii de radiaţii sau gaze. Toate suprafeţele muchiile şi colţurile sunt ajustate pentru a preveni eventuale leziuni.
Materialele alese asigură o bună funcţionare a tuturor subansamblelor şi conferă o foarte bună rezistenţă mecanică, rezistenţă la oboseală şi îmbătrânire. Întreaga construcţie asigură o foarte bună protecţie împotriva accidentelor cu condiţia respectării cu stricteţe a regulilor prevăzute în cartea tehnică.

Caracteristici tehnice şi funcţionale:


Galerie imagini proiect 3D
Galerie imagini din timpul realizării maşinii:
Click pentru Fisa Tehnica
Model mai vechi